Teràpia

Sigueu benvinguts al nostre espai professional. Us vull presentar una psicologia que pretén el benestar personal i que s’adreça a tot tipus de persones. La teràpia que exercim es fonamenta en tres pilars:

  • La divulgació dels coneixements que es deriven de la recerca en psicologia.
  • L’èmfasi en la importància de la gestió emocional, que s’ha popularitzat amb el nom d’intel·ligència emocional.
  • L’acceptació d’un mateix. És fonamental que el terapeuta accepti sense jutjar a la persona que ve a teràpia i que promogui el sorgiment d’aquest sentiment envers un mateix.

La teràpia que practiquem té una base cognitivo-conductual, això significa que és un tipus d’intervenció que s’ocupa tant dels continguts de la ment com de la conducta i que fa servir les dues vies per aconseguir els objectius que s’estableixin. La teràpia cognitivo-conductual és una de les més habituals a la pràctica clínica i és la teràpia principal que s’ensenya a les universitats ja que es considera que és la que té major evidència científica que l’avali.

Dins d’aquest marc som partidaris d’una teràpia a mida, en que les diverses possibilitats formals es decideixin de forma consensuada entre terapeuta i client. Per tant, per adaptar-se a les característiques del client, hi ha les següents possibilitats:

  • Ritme. Les sessions podran ser des de diverses vegades la setmana, fins mensuals.
  • Lloc. Poden fer-se per vídeoconferència o presencialment. Alguna sessió pot tenir lloc al medi natural.
  • Objectiu. Pot ser prefixat i concret o bé que es pretengui seguir un procés de descobriment i creixement personal.
  • Durada. Pot ser oberta o bé tancada. Pot ser una consulta que ocupi una sola sessió o ser un procés discontinu que duri anys. La durada de les sessions si que sol estar fixada en una hora.
  • Components. Les tècniques, activitats i exercicis poden ser molt variats. Alguns dels més habituals són els qüestionaris d’autoavaluació, l’aprenentatge de tècniques de relaxació, el mindfulness, l’arteràpia, la narrativa terapèutica o el diàleg socràtic.
A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close